Unieke lunch in Roosendaal

 

 

Als je eenmaal gewend bent aan de Spaanse en Latijns-Amerikaanse keuken neem je tijdens een lunch geen genoegen meer met een tomatensoep, tosti of een sandwich zalm. Je hebt dan elke dag zin in een heerlijke Spaanse tortilla, sancocho soep of lekkere pintxos met de meest lekkere ingrediënten. Wij willen jullie graag kennis laten maken met deze unieke typische Spaanse en Latijns-Amerikaanse lunchgerechten, waarbij je jezelf echt op vakantie waant en daarna ook zin krijgt in een heerlijke siësta. Lunchen is in Spanje en Latijns-Amerika een moment van rust en ontspanning, waarbij je even de tijd neemt om met vrienden, collega’s of familie even terug te schakelen voor een mañana mañana momentje.

Na een heerlijke lunch staan wij klaar met een overheerlijke Spaanse koffie gewoonte, namelijk corajillo. Een carajillo is een Spaanse drank, waarin je espresso combineert met een klein scheutje brandy, rum of likeur. Het is een typisch Spaanse gewoonte, die stamt uit de tijd van de Spaanse bezetting van Cuba. De Spaanse troepen combineerden koffie met de lokale rum om zichzelf ‘coraje’ (moed) te geven. In de loop van de tijd is het woord coraje verbasterd naar carajillo en tegenwoordig is het gewoon een manier om stiekem een beetje alcohol te kunnen nuttigen voor je weer ‘ saai aan het werk moet’ of eerst nog even mee moet gaan shoppen, terwijl je geen zin meer hebt.

Het zou onze droom zijn als we in Roosendaal de ontbijtcultuur van Spanje kunnen teweegbrengen. Daar stap je om 10 uur in de ochtend uit huis, je loopt door de mooie straatjes van Sevilla, Bilbao of San Sebastián om vervolgens een klein barretje in te lopen en daar hangend aan de bar een cortado samen met een pintxo te nuttigen. Dit geeft weer veel energie om de rest van de dag aan de bak te gaan. Laagdrempelig, gezellig en ongedwongen. Het leukste van alles vonden wij de Txakoli, waar op een ludieke manier in de ochtend al een wijntje bij het ontbijt wordt geserveerd. Wij beloven jullie, dit gaan wij schenken als onze droom uitkomt!

App ons