Sancocho

Sancocho

Sancocho is een soep gemaakt van vlees/ kip, knollen, groenten en vele kruiden. Een traditioneel gerecht afkomstig uit verschillende landen in Latijns-Amerika zoals, Colombia, Cuba, Ecuador, Dominicaanse Republiek, Panama, Puerto Rico en Venezuela. Elk land heeft zijn eigen draai gegeven aan deze soep. In de soep vind je allerlei ingrediënten, die in populair zijn in de verschillende landen. Een cultureel recept doorgegeven van generatie op generatie.
Het is vast geen verrassing dat ons recept komt uit Panama, daar waar de roots van Carlos liggen. Willemijn heeft het recept van deze sancocho geleerd van een lieve vriendin, tijdens een van de vele vakanties in Panama. Het maken van een heerlijke soep leer je niet door te lezen in receptenboekjes, maar door rechtstreeks bij de bron op zoek te gaan naar de perfecte wijze om een overheerlijke soep samen te stellen.

Recept uit Panama

In Panama is Sancocho een echte maaltijdsoep die je eet met witte rijst als bijgerecht. Het wordt veel gegeten als avondmaal na een dag hard werken of een
nachtje doorhalen. In Panama gebruiken ze als knol ñame deze kun je een beetje vergelijken met cassave. Ook worden er scharrelkip, uien, knoflook, maïs, zout,
peper, oregano en culantro (een kruid waarvan de smaak veel lijkt op Koriander) toegevoegd.

Wereldrecord

In 2003, heeft Panama het wereld recordboek gehaald met de grootste sancocho van de wereld. Er werd meer dan 9698 liter water gekookt in een pan van maar liefst 667 kilo.

App ons